8. juuli 2010

Kokkuvõtteks

• Tänapäeva enesekeskne, rahale suunatud ühiskond loob keskkonna, mis ei luba üldist hoolimist teisest inimesest. See süsteem põhineb enese säilitamisel teiste arvel ning seega ei luba kunagi tasakaalustatul ja harmoonilisel maailmal tekkida.

Psühholoog Robert D. Hare on videos võrrelnud kuidas ettevõtted käituvad oma loomult nagu psühhopaatia all kannatavad inimesed.


Psühhopaadi ja sotsiopaadi käitumisest:

Sotsiopaatia - See on isiksusehäire. Sotsiopaat ei tunnista mingeid kirjutatud ega kirjutamata inimestevahelisi reegleid ühiskonnas, tal pole südametunnistust, seega ei tunne ta kunagi süümepiinu millegi pärast, ta mõtleb ainult omakasule ja arvab, et ka kõik teised käituksid samamoodi, kui ainult oskaksid või julgeksid - tal puudub empaatiavõime. Igasugune reeglitele allumine, ka lihtsalt viisakus on tema meelest nõrkuse ilming. Näiteks, ta võib käituda asotsiaalselt ainult internetis, kus elab välja seda, mida päriselus ei julge.

Psühhopaadi käitumisest:














Psühhopaat ei hooli kellegi teiste õigustest ja mis kõige hullem – ei paista ennast sugugi süüdi tundvat. Dr. Hare toob välja, et kõige hullemad psühhopaatia jooned on kalk tähelepandamatus teiste inimeste emotsioonidele ja õigustele ning kalduvus kiskjalikule ja vägivaldsele käitumisele. Ilma igasuguse kahetsuseta psühhopaadid manipuleerivad ja siis ekspluateerivad teisi omakasu eesmärgil. Neil puudub empaatia ja vastutustunne, nad valetavad ja petavad teiste inimeste tunnetest hoolimata. Psühhopaatilised isikud on anormaalsed isikud, kes valmistavad kannatusi endale ja ümbritsevatele inimestele. Nende isikute puhul on kõige rohkem häiritud tunde- ja tahteelu harmoonia, millest tulenevad reageerimise iseärasused ja käitumishäired. Kõige olulisemad psühhopaadi omadused ei paista välja enne kui, kui see käitumine teistest eraldada. Selleks, et näha psühhopaadi sümptomeid, tuleb näha psühhopaati ühiskondlikus elus. Intellektuaalsete võimete ja mälu osas ei ole psühhopaatidel praktiliselt mingeid
kõrvalekaldumisi. On küllaltki psühhopaatilisi isikuid, kes on suutelised omandama kõrge erialase kvalifikatsiooni ja suurepäraste tulemustega töötama. On ka mitmeid edukaid loomingulisi töötajaid, kunstnikke, kirjanikke ja teadlasi, kes on tunduvate psühhopaatiliste joontega, mille all nad igapäevases elus kannatavad ise ja panevad kannatama ka oma lähemaid kaaslasi. Psühhopaatidel ei avaldu väliselt vaimseid häireid. Nad näevad välja haritud, viisakad, sõbralikud ja jäävad isegi suure pingega situatsioonides külmavereliseks ja rahulikuks.

Kas see käitumine ei tundu mitte pidev meie kapitalistlikus ja üldse rahasüsteemi sisaldavas maailmas?

Meie rahandussüsteem lausa sünnitab sellist käitumist:

omakasupüüdlikkus
valetamine ( ärimaailmas pidev nähtus )
manipuleerimine ( reklaam näiteks )
parasiitlik käitumine (enese säilitamine teiste arvelt, mida teevad ka ettevõtted)









Fakt on see, et on aeg lõpetada palvetamine, soovimine ja pimesi rääkimine meie arvatavatest humanistlikest ja religioossetest ideaalidest ning reaalselt panna need toimima!

Ressursipõhine majandus rakendab kõik selle, mida suured religioossed ja filosoofia õpetlased on rääkinud seoses inimeste üksteise omaksvõtmisega ning austuses koostöötamisega kui üks pere.


Teadusliku meetodi kasutamine, tihti peetud külmaks ja südametuks, pakub meile tegelikult kõige sügavama vaimse ilmutuse, mida eales nähtud.


Samas kui paljud inimesed vaatavad aukartuse ja austusega inimesi nagu Ema Teresa ja tema omakasupüüdmatut loomust.


Siis vähesed näevad Aleksander Flemingut , kes leiutas penitsilliini, samasugusel ilustatud viisil. Penitsilliin on päästnud kordades rohkem elusid tänapäeval kui ükski heategev idee või organisatsioon. Mõte on selles, et teadus ja tehnoloogia on rakendatud jumalikkus.

• Me ei saa oodata, et mingi jumalik ilmutus või "suur mees" meid juhiks. Me peame mõistma, et me oleme omapäi siin planeedil ning maailma paremaks muutmine on meie teha.

On aeg lõpetada jutluse pidamine ning ebasiiralt heakskiidu andmine vaimsetel väärtustele, mida religioossed ja vaimulikud filosoofid on tuhat aastat arutanud ning on aeg need lõpuks rakendada.

Teadus on sobiv tööriist funktsionaalse vaimsuse jaoks ning kui me rakendame selle meetodeid tsivilisatsiooni parandamiseks, siis me SUUDAME jõuda vaimsete eesmärkideni, mida me oleme antiikajast taotlenud.


Zeitgeist Liikumine - Liitu meiega

www.zeitgeistmovement.com www.thevenusproject.com

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar